Гаража

Ова е најбезбедниот автомобил за 2019 година (ВИДЕО)

  Euro NCAP заврши со краш тестовите за оваа календарската година. Вкупно беа спроведени 58 краш тестови, а автомобил со најдобри краш резултати е Tesla...

Совети за безбедно ракување со акумулатори

Акумулаторот претставуува еден вид на батерија од електрохемиски уред способен за претварање на енергијата. Со помош на акумулаторот се врши претворање на електричната енергија...

Еве што означуваат кратенките кај моторните масла

И кај моторните масла како и кај горивата постои меѓународна стандардизација. При стандардизирањето на моторните масла најголема улога има Американскиот нафтен институт (API) како и...

Што означува VIN бројот на вашиот автомобил и зошто е важен?

Како и луѓето така и сите возила имаат свој матичен број. За разлика од луѓето каде тој е ЕМБГ или личен број, кај возилата...

Внимавајте! Сензорите на автомобилот може да ве ослепат

Денес автомобилите се богати со бројна технологија која има за цел да ја зголеми безбедноста на патниците и околината, да го олесни возењето и...

Погледнете го краш тестот на Lada Granta (ВИДЕО)

За разлика од Европа каде за тестовите за безбедност и сигурност задолжена е Euro NCAP организацијата, во Русија тоа го прав ARCAP (Autoreview Car...

ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ